Dameshorloge voor een smalle of dikke pols

Heb je een smalle pols? Dan kun je hier rekening mee houden wanneer je een dameshorloge gaat kopen. Een brede kast met een brede horlogeband zal niet staan om jouw pols. Een horlogekast met een kleine diameter zal echter een stuk eleganter staan om een smalle pols.

Tips voor smalle polsen:

  • Bepaalde horlogemerken hebben over het algemeen kleinere en elegante horloges zoals Fossil horloges of Swarovski horloges.
  • Bekijk de specificaties en zoek naar de afmetingen van de horlogekast en naar de breedte van de horlogeband.
  • Een horloge met een kastmaat van 36mm tot 38mm zijn aardig gemiddeld. Heb je kleine polsen, dan kun je beter een kleinere horlogekast kiezen tussen de 25 – 30mm.
  • Kijk ook of de kast niet de dik/te hoog is. Dat zal minder mooi staan.
  • Twijfel je of het horloge te groot is voor je pols? Meet de omtrek van je pols op, of teken aan de hand van de afmetingen het horloge op papier en knip hem uit. Zo zie je precies hoe het horloge in verhouding om je pols zou zitten.
  • Kies voor een horlogeband met schakels zodat je de band kleiner kan maken

Je kunt ook op dameshorlogekopen.nl filteren op diameter. Dan kun je precies filteren op horloges waarvan de horlogekast niet zo breed is, zodat deze horloges beter passen bij een smalle pols.

Horloge voor een dikke pols

Heb je een dikke pols? De vintage of klassieke horloges hebben meestal een afmeting van 36 tot 38 mm. Er zijn daarentegen ook horloges van 40 mm die als gemiddeld worden beschouwd. Daarnaast zijn er ook nog horloges die echt als groot aangemerkt kunnen worden. Deze zijn 46 mm of groter. Ook is het belangrijk om te kijken naar de lengte van de horlogeband. Schakels extra aanschaffen is namelijk een stuk lastiger dan het verwijderen van schakels.

Kortom heb je een dikke pols? Geen probleem. Kies alleen niet voor een smal horloge, maar juist voor een gemiddeld of groot formaat. Je wilt tenslotte wel dat je horloge een opvallend deel van je outfit vormt. Met een robuuste en grotere klok, zal jouw dameshorloge perfect bij jou passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *