Hoe horlogeband met schakels kleiner maken?

Wanneer je een horloge hebt besteld, dan krijg je er soms een hulpmiddel bij om zelf een aantal schakels te verwijderen. Zo kun je vrij eenvoudig zonder naar een juwelier te gaan je horlogeband verkleinen. Zo’n hulpmiddel wordt weleens een watchtool genoemd. Deze wordt alleen meegeleverd als de schakels zijn verbonden met pinnetjes. Wanneer de schakels met schroefjes zijn verbonden dan wordt er helaas niet zo’n hulpmiddel meegeleverd. Dit is hoe je een horlogebandje met schakels kan verkleinen zodat je horloge weer goed om je pols zit.

Volg deze 9 stappen om je horlogeband te verkleinen:

  1. Zorg dat de pin van de tool helemaal terug is gedraaid door linksom te draaien.
  2. De horlogeband leg je met de achterkant op het vlak middenin de tool, De schakels die je kunt verwijderen hebben een pijltje.
  3. Plaats de band zo dat de uitdrukpin precies voor het gaatje zit en je het pinnetje eruit kunt draaien. De pijlen op de schakels geven aan naar welke kant je moet draaien om het pinnetje eruit te krijgen.
  4. Draai voorzichtig aan de knop zodat langzaamaan de pin eruit wordt gedrukt.
  5. De pin komt er nu aan de andere kant uit. Trek deze er nu uit met je vingers of met een tangetje.
  6. Verwijder de twee pinnetjes van de schakel zodat de schakel los komt.
  7. Verwijder de schakels die nodig zijn om de horlogeband kleiner te maken. Zorg er vervolgens voor dat de band weer aan elkaar zit, door het pinnetje weer terug te plaatsen. Deze plaats je terug aan de andere kant van de horlogeband, dus waar het pijltje niet zit.
  8. Wanneer de pin er bijna inzit, kun je het beste een doekje gebruiken om het laatste stuk aan te drukken zodat de horlogeband niet beschadigd.
  9. Nu ben je klaar om je mooie horloge met veel plezier te gaan dragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *